Home / Vijesti / PUTIN ĆE IH SMRVITI: Ako NATO napadne Rusiju čeka ih “zid” od 340.000 vojnika!

PUTIN ĆE IH SMRVITI: Ako NATO napadne Rusiju čeka ih “zid” od 340.000 vojnika!

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Evrope u neposrednoj blizini granice sa Rusijom

Ruski predsednik Vladimir Putin na zapadnoj granici svoje zemlje, gde je NATO nagomilao snage, rasporedio je dodatne transportere, borbena vozila, avione, helikoptere i dronove. Očekuje se da će poslati još desetine hiljada vojnika kao i balističke rakete.

Sada na zapadnoj ruskoj granici ima oko 1.500 transportera i borbenih vozila. Sva ta vojna tehnika je modernizovana. Osim toga, avijacija je pojačana i helikopterima “Mi-28” i “Mi-35”. Takođe, poslati su i avioni “Su-35” i dronovi koji lete na visini do 6,5 kilometara – pišu ruski mediji.

Ruska vojska u pokretu

Foto: Profimedia

Oni dodaju da analitičari predviđaju da će Moskva na zapadnu granicu Rusije poslati još snaga.

– Očekujem da Rusija pošalje dodatne trupe na svoju zapadnu granicu. Tamo je oko 340.000 vojnika, a pretpostavljam da će Putin poslati još desetine hiljada njih. Takođe, verujem da će balističke rakete “Iskander M”, koje su u Kalinjingrad privremeno prebačene u oktobru, ostati tamo do daljnjeg. Istovremeno mislim da će još tih projektila biti poslato u kalinjingradsku oblast – kaže Martin Mekoli, profesor na Univerzitetu u Londonu.

Moskva dopremanje američke vojne tehnike i opreme vidi kao direktnu vojnu pretnju, najveću nakon Hladnog rata.

Protivraketni sistem Iskander

Foto: Profimedia

– Iako trenutno nikome ne odgovara rat u Evropi, ne treba zaboraviti da sukobi nekad počinju zbog najmanje greške. Sa NATO i SAD trupama u Istočnoj Evropi i bivšim sovjetskim republikama, i ruskom vojskom u neposrednoj blizini, postoji realna šansa da i najmanja greška izazove rat – objašnjava Mekoli.

NATO od 2014. godine gomila trupe na istoku Evrope u neposrednoj blizini granice sa Rusijom.

Poslednji vojni kontigent dopremljen je tokom vikenda. Tada su SAD u Nemačku dopremile 87 tenkova “abrams”, 20 komada samohodne artiljerije, 136 borbenih vozila “bredli”, stotine logističkih kamiona, transportera i “hamera”, kao i 4.000 vojnika.

Sva oprema i vojnici biće raspoređeni po Estoniji, Letoniji, Litvaniji, Poljskoj, Bugarskoj I Rumuniji.

.srbijadanas.com

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *