Home / Vijesti / Pomoć se tri sata probijala kroz smetove i pronašla supružnike u snegu: Od smrzavanja spasen bračni par iz Lazarevca

Pomoć se tri sata probijala kroz smetove i pronašla supružnike u snegu: Od smrzavanja spasen bračni par iz Lazarevca

Najverovatnije je S.M, koji je i delimično slep, krenuo napolje po drva, ali je zalutao, a njegova supruga J.M. pošla da ga traži

Nekoliko sati trajala je akcija spasavanja bračnog para J.M. (87) i S.M. (88) iz blačkog sela Lazarevac, kojima je život visio o koncu, jer su promrzli.

Kako nam je potvrdio direktor Doma zdravlja u Blacu Radoljub Dunjić, ćerka bračnog para je prvo alarmirala komšiju, koji je pronašao gotovo beživotna tela supružnika u dvorištu kuće, a onda je ekipa Hitne pomoći oko tri sata pokušavala da se probije kroz smetove i pruži im pomoć.

– Kako nismo mogli našim vozilom, hitno je uključena mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća u Blacu, zatim i policija i nekako smo uspeli da se na kraju probijemo do njih. Na sreću iako su bili ukočeni, davali su znake života, te im je ukazana pomoć, a zatim su prosleđeni na lečenje u Bolnicu u Prokuplju, gde su zadržani – potvrdio nam je Dunjić.

On dodaje da je komšija, kada je uspeo da stigne do njihove kuće pronašao supružnike u dvorištu.

Najverovatnije je S.M, koji je i delimično slep, krenuo napolje po drva, ali je zalutao, a njegova supruga J.M. pošla da ga traži. Tako su i pronađeni na par metara jedno od drugog.

U Opštini Blace proglašena je vanredna situacija zbog snežnih nanosa, jer je ova opština, koja je ispod Kopaonika, teško prohodna.

(B.R.)

Pogledajte sve vesti u posled

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *